FAQ

Bent u opzoek naar een betrouwbare loodgieter in Rotterdam? Neem direct contact op!

Wat doet een loodgieter precies?

Een loodgieter voert verschillende installatie-, onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit. Zo kan een loodgieter onder meer hulp bieden bij het leggen van leidingen, maar ook bij het onderhouden of vervangen hiervan. Rond leidingen kunnen lekkages ontstaan, die voor schade aan uw woning en meubels zorgen. Een loodgieter kan deze schade voorkomen door de lekkage tijdig voor u te herstellen. Ook bij problemen met uw cv-ketel kan een loodgieter hulp bieden. Veel loodgieters bieden een spoeddienst aan! Deze spoeddienst is 6 dagen per week van 08:00 tot 20:00 (ma t/m vrijdag) en 12:00 – 16:00 (zaterdag) geopend. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage!

Hoe vaak moet ik mijn cv-ketel laten controleren?

Enigszins afhankelijk van de leeftijd van uw cv-ketel, is het raadzaam om deze in ieder geval eens per jaar te laten controleren. De cv-ketel zal hierbij volledig worden nagelopen op een beginnende slijtage aan onderdelen van de ketel. De versleten onderdelen kunnen op deze manier tijdig vervangen worden, om cv-ketelstoringen te voorkomen. Ook wordt de cv-ketel volledig gereinigd aan de binnenzijde. Zo voorkomen we dat stofhopen de werking van uw cv-ketel belemmeren. Bij een nieuwe cv-ketel is het vaak voldoende om deze eens per twee jaar te laten onderhouden. Wij helpen u niet alleen bij het onderhouden van de cv-ketel, maar ook bij het herstellen van cv-ketelstoringen.

Ik heb last van een lekkage, wat nu?

U kunt proberen om een lekkage in huis eerst zelf op te lossen. Dit doet u bijvoorbeeld door een vochtige doek om de kapotte afvoer of leiding te binden. Bij een serieuzere lekkage kunt u besluiten de hoofdkraan tijdelijk dicht te draaien of het water met emmers op te vangen. Zo voorkomt u dat er nog meer water uit uw leidingen of afvoer kan sijpelen. Schakel daarbij altijd onze spoedloodgieter in, om u van een oplossing te voorzien. Onze spoedloodgieter staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar! Wij achterhalen de bron van de lekkage in uw woning en zorgen voor een passende oplossing.

Wat is het verschil tussen een installatiebedrijf en een loodgieter?

De term “loodgieter” wordt doorgaans gebruikt voor een vakman op het gebied van leidingen, sanitaire voorzieningen, cv-ketels, enzovoorts. Loodgieters helpen u bij het installeren, onderhouden en repareren van dergelijke elementen. Een installatiemonteur richt zich daarentegen specifiek op het aansluiten van cv-ketels en het onderhouden hiervan. Een installatiemonteur kan u bijvoorbeeld adviseren over de mogelijkheden die u heeft en de gekozen cv-ketel direct voor u installeren. De taken die een loodgieter uitvoert, zijn zodoende een stuk gevarieerder dan de taken van een installatiemonteur. Dit betekent overigens niet dat er bij een installatiebedrijf geen loodgieters werken. Vaak worden deze termen door elkaar gebruikt!

Welke cv-ketel kan ik het beste kiezen?

Voorheen was het heel gebruikelijk om te kiezen voor een combinatie van een losse cv-ketel, met een losse boiler. Tegenwoordig kiest men vaker voor een zogenaamde combiketel! Een combiketel is een apparaat die beide losse apparaten combineert. Zo hoeft u minder apparaten te laten onderhouden en neemt uw energieverbruik af. Welk type combiketel het beste bij uw woning past, is van verschillende aspecten afhankelijk. Een loodgieter van ons loodgietersbedrijf kan u van advies voorzien over de mogelijkheden die u tegenwoordig heeft. Heeft u een weloverwogen keuze kunnen maken? In dat geval zorgen wij graag voor het installeren van de cv-ketel.

In welke regio zijn jullie actief?

Als Rotterdams loodgietersbedrijf zijn wij voornamelijk actief in de stad Rotterdam. Denk aan stadsdelen als Rotterdam Centrum, Rotterdam-Noord, Rotterdam Alexander, Schiemond, Spangen en Kralingen. Ook voor mensen net buiten Rotterdam staan onze loodgieters klaar! Wanneer u loodgietersproblemen heeft in Berkel en Rodenrijs, Barendrecht, Schiedam, Capelle aan den IJssel, Ridderkerk, Vlaardingen, Krimpen aan den IJssel of Naaldwijk, kunt u op onze hulp rekenen. Onze spoedloodgieter is doorgaans snel ter plaatse in deze wijken en steden. U kunt onze spoedloodgieter onder meer inschakelen voor het oplossen van lekkages, verstoppingen en cv-ketel storingen. Onze loodgieter helpt u bij het leggen van leidingen, installeren van sanitaire voorzieningen en het aansluiten van een cv-ketel.

Waarom kiest u voor ons? 

  • Loodgieterswerkzaamheden
  • Scherpe prijs-kwaliteit
  • Gecertificeerde vakmensen
  • Snelle service

Bel nu de loodgieter in Rotterdam

Call Now Button