Help, mijn douchekraan lekt!

Probeer een lekkende douchekraan in een vroeg stadium op te lossen. Op deze manier voorkomt u onder meer, dat er vocht achter de knoppen van de douche druppelt. Iets wat ertoe kan leiden dat de tussenmuur waaraan de douche bevestigd zit nat kan worden. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken aan te wijzen voor een lekkende kraan. Op deze pagina leest u hier meer over. Ook gaat onze loodgieter uit Rotterdam in op de mogelijkheden om een lekkage rond de kraan te stoppen.

Oorzaken van een lekkage bij de kraan

Een lekkage bij een kraan kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijk zit de kraan niet goed vast, of past de aansluiting van de douche niet goed op de bestaande leidingen. Er zijn verschillende manieren om dit te verhelpen. Zorg bijvoorbeeld voor een koppelstuk tussen de aansluiting van de kraan en de bestaande leidingen, of gebruik hier een speciale tape voor.

Naast een kraan die op verkeerde wijze aangesloten is, kan er ook sprake zijn van een gescheurd rubbertje. Rubber scheurt bijvoorbeeld op het moment dat dit uitdroogt. Het kan een vorm van slijtage aan de douche zijn. Het vervangen van de rubbertjes is noodzakelijk om het lekken van de kraan te kunnen stoppen.

Tips om lek te stoppen

Het lekken van de kraan als gevolg van het op verkeerde wijze aansluiten hiervan kan verholpen worden door een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter beschikt over de kennis en hulpmiddelen om de kraan op de juiste wijze aan de bestaande leidingen te bevestigen. Ook kunt u de loodgieter eens in de zoveel tijd naar de staat van de rubbertjes rond de knoppen van de kraan laten kijken. Mochten zich hier kleine scheurtjes in bevinden, dan kunnen deze rubbertjes vervangen worden. Laat niet alleen naar de rubbertjes van de douchekraan kijken. Let ook op de rubbertjes van andere kranen binnen uw woning. 

Hulp bij het verhelpen van een lekkage rond de kraan

Een lekkage rond de kraan is niet altijd even gemakkelijk zelf op te lossen. Het is om die reden raadzaam om hier een ervaren loodgieter voor in te schakelen. Het verkleint de kans dat een lekkage al snel weer terugkeert. Onze loodgieter in Rotterdam helpt u graag bij het verhelpen van een lekkage. Bij een serieuze lekkage kunt u rekenen op de hulp van onze spoedloodgieter. Deze staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. U kunt altijd contact met ons opnemen!

Loodgieter nodig?

  • Loodgieterswerkzaamheden
  • Scherpe prijs-kwaliteit
  • Gecertificeerde vakmensen
  • Snelle service

Bekijk de tips van de loodgieter

Hoe kan ik mijn douchekraan ontkalken?

Hoe kan ik mijn douchekraan ontkalken?

Bij het ontkalken van de douche denken veel mensen vaak alleen aan de douchekop. De douchekraan ontkalken wordt al gauw over het hoofd gezien, terwijl ook hier kalkaanslag te vinden is. Hierdoor kan het lastig zijn om uw douchekraan of thermostaatkraan open en dicht...

Wanneer moet ik mijn dak vervangen?

Wanneer moet ik mijn dak vervangen?

Indien u al even in een huis woont, of een wat ouder huis wenst aan te kopen, is het vervangen van het dak altijd een van de grootste kosten. Toch is het dak vervangen erg belangrijk om verdere schade aan de woning te voorkomen. Maar wanneer moet het dak vervangen...

Loodgietersvak, wat houdt het eigenlijk precies in?

Loodgietersvak, wat houdt het eigenlijk precies in?

Vroeger was het voor veel mensen duidelijk wat een loodgieter deed. Zo schakelde je zo’n vakman in voor het verhelpen van een lekkage of het aanleggen van (water)leidingen. Dit behoort tegenwoordig ook nog steeds tot de dagelijkse werkzaamheden van een loodgieter. Het...

Call Now Button