Riool verstopt, oorzaak en oplossing.

riool ontstopper rotterdamIets waar niemand op zit te wachten is een verstopte riolering. Wanneer het riool verstopt is dan bevindt u zich in een ongemakkelijke en soms zelfs onhygiënische situatie. Een verstopt riool kan meerdere oorzaken hebben.

Wanneer een afvoer of riool verstopt is komt dit vaak door verkeerd gebruik van de afvoeren. Een riool is bedoeld voor de afvoer van het toiletwater (ontlasting) en droog WC papier. Alle overige zaken die u door het toilet spoelt kunnen al voor een verstopping zorgen.

De afvoer van een bad, douche of spoelbak heeft een zeefje om zoveel mogelijk zaken tegen te houden die voor verstopping kunnen zorgen. Alles wat klein en licht genoeg is spoelt in de meeste gevallen gewoon weg. Vuil, vet en haar kan er toch voor zorgen dat de afvoer verstopt. Een andere reden van rioolverstopping kan zijn dat de riolering is verzakt. In dit geval zal de riolering vervangen moeten worden.

Riool verstopt, en nu?

Als de afvoer van het bad, douche of spoelbak verstopt is, dan is het vaak door uzelf goed op te lossen. Het losdraaien en schoonmaken van de sifon lost het probleem in de meeste gevallen op. Als de verstopping verder weg zit dan kunt u met een zogenaamde ‘plopper'(ontstopper) proberen de afvoer weer open te krijgen. Dit is vaak wel een tijdelijke oplossing. Het gebruik van chemische middelen is niet aan te raden in verband met de mogelijkheid tot het beschadigen van de leidingen.

Wanneer het riool verstopt blijft en/of de afvoer van het toilet verstopt zit dan is het vaak noodzakelijk om een expert in te schakelen die het probleem voor u oplost. Onze specialisten verhelpen op een vakkundige manier de oorzaak van de verstopping. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een verstopte sifon, riolering of verzakte rioolbuis. Wij garanderen u goede service en garantie op de door ons uitgevoerde werkzaamheden.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Loodgieter nodig?

  • Loodgieterswerkzaamheden
  • Scherpe prijs-kwaliteit
  • Gecertificeerde vakmensen
  • Snelle service

Bekijk de tips van de loodgieter

Help, mijn douchekraan lekt!

Help, mijn douchekraan lekt!

Probeer een lekkende douchekraan in een vroeg stadium op te lossen. Op deze manier voorkomt u onder meer, dat er vocht achter de knoppen van de douche druppelt. Iets wat ertoe kan leiden dat de tussenmuur waaraan de douche bevestigd zit nat kan worden. Er zijn...

Hoe kan ik mijn douchekraan ontkalken?

Hoe kan ik mijn douchekraan ontkalken?

Bij het ontkalken van de douche denken veel mensen vaak alleen aan de douchekop. De douchekraan ontkalken wordt al gauw over het hoofd gezien, terwijl ook hier kalkaanslag te vinden is. Hierdoor kan het lastig zijn om uw douchekraan of thermostaatkraan open en dicht...

Wanneer moet ik mijn dak vervangen?

Wanneer moet ik mijn dak vervangen?

Indien u al even in een huis woont, of een wat ouder huis wenst aan te kopen, is het vervangen van het dak altijd een van de grootste kosten. Toch is het dak vervangen erg belangrijk om verdere schade aan de woning te voorkomen. Maar wanneer moet het dak vervangen...

Call Now Button